Lokacija

Kao imperativ za jedinstvenost, harmoniju i luksuz, u neposrednoj blizini ski staze “Sunčana dolina”, u vikend naselju na samo 6 km od centra, na nadmorskoj visini od 1300 m, a uz sam regionalni put Raška – Kopaonik, prostire se novi kompleks kao nastavak postojećeg kompleksa “Vidik” koji ispunjava želje i najzahtevnijih korisnika, a samo ime kompleksa ukazuje na jedinstven položaj i pogled ka planini. U snežnim uslovima, obzirom na nadmorsku visinu, prilazni put ka vikend naselju sa brojnim stambenim objektima i hotelima koji se nalaze u neposrednoj blizini kompleksa, redovno se održava, što omogućava njegovo konstantno nesmetano korišćenje.

Kopaonik kao najveći planinski masiv u Srbiji koji se proteže od severozapada ka jugoistoku
zemlje u dužini od 75km, predstavlja najveći i najrazvijeniji ski centar.

Od 1981. godine nosi
status Nacionalnog parka, zahvaljujući velikom broju zaštićenih vrsta flore i faune. Ceo masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je eksploatisano još od srednjeg veka, a na njegovom širem prostoru je smešten čitav niz kulturno istorijskih spomenika. Sneg počinje krajem novembra i često traje do prvih majskih dana, što je prosečno 160 dana godišnje.

Zbog svoje povoljne klime, sa skoro 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik sa pravom zaslužuje svoje drugo ime –
Sunčana planina. Uređeni skijaški tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do onih naprednih. Skijaški centar Kopaonik poseduje preko 62 kilometra staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Da Kopaonik nije samo imperativ za zimu i skijaše, govori i neverovatna ponuda adrenalinskih sadržaja u toku leta. Onima koji su željni avanturističkih aktivnosti na raspolaganju je kanjoning u vidu savladavanja prirodnih prepreka poput vodopada, kaskada, prirodnih bazena kanjonom Barske reke na 900m nadmorske visine, potom rafting rekom Ibar, paraglajding, vožnja terenskim vozilima, planinski biciklizam stazama koje se prostiru najlepšim predelima Nacionalnog parka, a sve u sklopu prvog “bike” centra u Srbiji.

Okolina Kopaonika vam daje mogućnost da svoju posetu ove planine upotpunite obilaskom nekih od manastira, kao što su: Stara Pavlica i Gradac kod Raške, Studenica u blizini Ušća, Sopoćani kod Novog Pazara. Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji koji je odavno izgradio imidž prestižnog balkansko-evropskog planinskog i ski centra.